SamenLoop voor Hoop

Op 22 en 23 september 2018 werd er een SamenLoop voor Hoop georganiseerd in de Gemeente Oude IJsselstreek. De atletiek-baan van Atletico ’73 in Gendringen werd het decor van 24 uur wandelen voor kankeronderzoek. Daarbij wisselden teamleden elkaar af, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Rondom deze wandel-estafette was een bijzonder programma voor deelnemers en bezoekers.

Wandelvereniging ’t Lup was heel enthousiast over dit initiatief en en liep als team mee. Al in maart , tijdens de Hen & Weerum werd gestart met een eerste sponsoractie voor het eigen team en werd de organisatie van Samenloop voor Hoop present om voor het werven van teams en ondersteuning van het evenement. 

SamenLoop voor Hoop vindt haar oorsprong in de Verenigde Staten. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot het grootste fondsenwervende evenement ten bate van kankerbestrijding. Inmiddels vinden er jaarlijks meer dan 6.000 wandelestafettes plaats verspreid over tientallen landen. Het is een vast concept maar het evenement wordt telkens lokaal georganiseerd.

In de loop van het voorjaar werd het team ’t Lup verder uitgebreid, organiseerde acties zoals bijvoorbeeld een kraam op de jaarlijkse rommelmarkt bij Slootermeer en verkocht de authentieke Hen & Weerumsoep tijdens het Samenloop voor Hoop evenement. Dit bracht uiteindelijk €1491 op.

SamenLoop voor Hoop Oude IJsselstreek werd uiteindelijk een bijzonder succesvol en onvergetelijk evenement. Na 24 uur wandelen kon ambassadeur Burgemeester Otwin van Dijk een check overhandigen aan het KWF. Enkele maanden later werd de eindbalans opgemaakt  en stond de teller op €70.392,37 . Een fantastisch resultaat.

Meer weten over SamenLoop voor Hoop?
Ga naar   https://www.samenloopvoorhoop.nl/over-samenloop/

 

Advertentie