ALS op de weg!

De HEN & WEERUM en de Stichting ALS op de weg! hebben een warme band. In 2012 stond de HEN & WEERUM in het teken van de Stichting ALS op de weg!

ALS

ALS is een ziekte die alle spieren uitschakelt. De ziekte is vrij zeldzaam. Mede daardoor staat onderzoek nog in de kinderschoenen en is er geen medicijn. De gemiddelde levensverwachting van een ALS patiënt is 3 tot 5 jaar.

Stichting ALS op de weg!

De Stichting ALS op de weg! heeft als doel om snel en doeltreffend hulpmiddelen uit te lenen aan ALS-patiënten. Het betreft veelal middelen die buiten de wettelijke vergoedingen vallen. Door de snelheid van de ziekte zijn hulpmiddelen vaak snel nodig waarbij financiële en administratieve overwegingen een belemmering vormen. De stichting is opgericht door de inmiddels overleden ALS patiënt Eelco van Koningsveld (38 jr.). Eelco Door zijn vrouw Bianca en een aantal vrijwilligers wordt de stichting voortgezet. Ze beschikken ondermeer over rolstoel auto’s, scootmobiels, speciale fietsen en trippel stoelen die in bruikleen worden gegeven aan ALS patiënten. Klik hier om een interview met Eelco van Koningsveld te lezen in het maganzine ALS Dank maart 2011.

Hen & Weerum veur ALS op de Weg!

De 14e Hen & Weerum op 18 maart 2012 stond in het teken van de Stichting ALS op de Weg! Dankzij vele sponsoren, de massale deelname en speciale acties kon wandelvereniging ’t Lup 2250 euro overhandigen aan de Stichting ALS op de weg! Meer weten?

www.alsopdeweg.nl

www.als.nl

Lisa4als

www.alsacties.nl

Advertentie