NIEUWS 2019-1

Beste wandelaar, het is bijna zover en dan gaat de 21e HEN & WEERUM van start.

De HEN & WEERUM is altijd weer anders.

Allereerst zullen zeker de drie nieuwe afstanden zijn opgevallen. De nieuwe aanduiding komt beter overeen met de praktijk. Daarnaast biedt het ook weer nieuwe mogelijkheden.

De bestemming van de routes is bij de HEN & WEERUM ook altijd weer anders. Doel van de routes is dit keer de Rioolwaterzuivering in Etten. De afgelopen jaren heeft Waterschap

Rijn en IJssel prachtige nieuwe paden en watergangen met vistrap aangelegd rondom dit terrein en richting Etten. De langste afstand maakt een mooie lus langs de Bielheimerbeek in Gaanderen. Eerst volgen de wandelaars de oude loop van deze watergang door natuurgebied ’t Maatje. De wandelaars passeren de stuw en de nieuwe spoorwegonderdoorgang bij de Watertapweg en wandelen over vernieuwde Mullepad. Alle afstanden gaan ‘Weerum’ over het lokale ommetje naar Etten en wandelen tot slot langs de waterplassen van de Recreatiecentrum Scholtenhof en Slootermeer.

We hebben weer drie prachtige locaties waar we de wandelaars mogen ontvangen. De grote rustplaats is in de voorlichtingsruimte van het dienstengebouw op het terrein van de Rioolwaterzuivering Etten. Op alle rustplaatsen is er live muziek: zangtrio The Nightingirls, smartlappenkoor Een Lach en een Traan en trekzakgroep Zo Now en Dan.

Onderweg een lekker appeltje voor de dorst en bij terugkomst een mooie beloning. Totaal 50 vrijwilligers en 35 artiesten houden je deze dag aan de wandel. Zorg dat je er bij bent!

Reacties zijn gesloten.