Afbeelding

NIEUWS 2014-1

Het is bijna zover!

16e HEN & WEERUM zondag 16 maart 2014

Er kan deze dag weer 6, 12 of 24 km gewandeld in de mooie omgeving rond Varsselder-Veldhunten. Elk jaar pakt de Hen & Weerum een andere windrichting waardoor de wandeling van dit jaar een heel ander karakter zal hebben dan de voorgaande edities.

Er zijn weer een drietal mooie locaties gevonden waar de rustplaatsen zullen worden ingericht. Je kunt daar even lekker uitblazen en onder het genot van koffie, soep en toiletten en natuurlijk is er ook weer live muziek. De 6km wandelaars worden met huifkar met tractor weggebracht (ca. 15min.). Zij wandelen het 2e deel van de 12 km route.

Het laatste deel van de route gaat over een restant van het vroegere wegennet tussen Veldhunten en Varsselder, de enige nog overgebleven onverharde weg van het dorp. Speciaal voor deze wandeldag hebben de grondeigenaren toestemming gegeven dit stukje nostalgie te bewandelen.

’t Lup Junior

Deze wandeldag zal ook in het teken staan van ’t Lup Junior, de kersverse jongerenafdeling van Wandelvereniging ’t Lup. Afgelopen jaar startte een pilot en inmiddels is er een vaste groep jongeren in de leeftijd van 9 tot 16 jaar die maandelijks op uitdagende wijze kennis maakt met de wandelsport.

Zij verzorgen de controlepost op de rustplaatsen waarbij de wandelaars een lekkere appel ontvangen. Natuurlijk kun je bij hen ook terecht als je meer wilt weten over ‘t Lup Junior.

Foto puzzel

Speciaal voor de jeugdige deelnemers, maar ook voor ieder die het leuk vindt, is er een fotopuzzel. De Lup Juniorleden zullen bij de start van de 6km route (rustplaats 12km) gratis deelnameformulieren uitdelen.

Kort voor het einde kunnen de oplossingen worden ingeleverd waarbij de deelnemers een leuke herinnering ontvangen.

Inschrijving

De inschrijving voor de Hen & Weerum vindt plaats op de wandeldag zelf bij het startbureau in ’t Dorpshuus te Varsselder-Veldhunten. Vanaf de invalswegen wordt naar het startbureau verwezen.

Let op: ’t Dorpshuus heeft een nieuwe toegang vanaf de Berghseweg.

Reacties zijn gesloten.