NIEUWS 2013-4

De wandelaars hebben op 17 maart een unieke mogelijkheid om kennis te maken met een tweetal historische en verloren gegane grensovergangen tussen Gendringen en Anholt. De basis hiervoor is de bouw van de tijdelijke bruggen bij Landfort.

Oranjefonds Kroonappels
De brug bij het Oranjefonds is aangemeld voor de nominatie als KROONAPPEL. Van vrijdagmorgen 15 maart 9:00 tot zondagavond 17 maart 20:00 uur kun je hiervoor stemmen.

Met je stem om de brug tot Kroonappel te bestempelen beloon je niet alleen ons initiatief maar geef je ook een positief signaal af voor een eventueel definitief herstel van deze brug. Er kan een bedrag gewonnen worden van 50.000 euro dus stem op de brug!

Klik hiervoor op het 

Kroonappel-logo.

Logo H&Wkroonappel met tekst kroonappels

Care Travel
Wandelvereniging ’t Lup vraagt tijdens de Hen & Weerum graag uw aandacht CARE Travel.
CARE TravelStichting CARE Travel organiseert kleine uitstapjes en activiteiten op bijzondere locaties voor mensen die moeilijk van huis kunnen komen en/of extra zorg nodig hebben.

Sinds kort heeft CARE Travel de beschikking over een eigen bus waarmee ze zich zullen presenteren op de rustplaats bij Engbergen. Je kunt hier ook terecht voor informatie over hun activiteiten.

www.caretravel.nl  T. 0315-64 20 93 / M. 06 23 94 66 35

Horeca schorten
expericomWanneer u op één van onze rustplaatsen komt, let dan ook even op de mooie nieuwe horeca shorten die onze vrijwilligers dragen, gesponsord door:

Zaterdag 16 maart: 2e klusdag NLdoet
Zaterdag 16 maart bouwen de Rowans van de Scouting Gendringen verder met de brug over de Oude IJssel en het begaanbaar maken van de toegangsweg. Ze krijgen daarbij ondersteuning van een aantal vrijwilligers die zich via de actie NLdoet hebben aangemeld. Onder hen burgemeester Alberse, wethouder Van Balveren en gemeentesecretaris Tamminga.

Zondag 17 maart 9:00u start 15e HEN & WEERUM
De wandelaars kunnen zich inschrijven bij het startbureau in ’t Dorpshuus in Varsselder en gaan van start voor de 6, 12 of 24km. De rustplaatsen worden ingericht op Landfort, bij de Verbundschule in Isselburg en het Openlucht Theater in Engbergen.

10:00u Officiële opening Landfortbrug
Bij aankomst van de eerste wandelaars zal de Landfortbrug officieel worden geopend door de burgemeesters Geukes van Stadt Isselburg en Alberse van gemeente Oude IJsselstreek. Zij zullen elkaar de hand reiken midden op de brug. Bij deze opening zullen ook genodigden van betrokken instanties en personen aanwezig zijn.

Om meer te weten te komen over de geschiedenis van de brug zijn diverse bronnen geraadpleegd. Exacte feiten bleken nauwelijks bekend. Uit de verhalen van overlevering kan toch een voor velen verrassende conclusie worden getrokken. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan de kleine expositie op onze rustplaats bij Landfort.

Duitse deelname
Om het ook voor wandelaars aan Duitse zijde aantrekkelijk te maken om deel te nemen is er een 2e startpunt bij Landfort ingericht. Zij wandelen naar Varsselder en kunnen wandelend of per huifkar Weerum.
Er is een Duitse versie van de affiche gemaakt en op donderdag 7 maart was er een speciale persconferentie voor de Duitse pers in het Heimathaus Anholt. Er werden vier persdiensten te woord gestaan. Zie hiervoor ook onder PERS.

Reacties zijn gesloten.